Χιόνια, κρύο και ξεροβόρι φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Κυριακή, σύμφωνα με ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό.

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter, σημείωσε πως διατηρούνται οι βόρειοι άνεμοι με μπόλικο κρύο, ενώ δύο νέες διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό τις επόμενες μέρες, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και πάλι το τσουχτερό κρύο μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Σημείωσε πως θα σημειωθούν και νέες χιονοπτώσεις αν και είναι νωρίς ακόμα για να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες: «Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις – που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά – προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού, το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα , που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας».

Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
«ΞΕΡΟΒΟΡΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΤΙ “ΠΡΕΠΕΙ” ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

– Διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη (τελευταία μέρα που φτάνει η σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ) .

– Για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με “σιγουριά” είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

– Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις – που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά – προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού, το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα , που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας.