Μεταβολές στο διοικητικό σχήμα της Πυροσβεστικής επέρχονται στη Λακωνία, μετά τις κρίσεις στις οποίες κατέληξε το αρμόδιο συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», νέος επικεφαλής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΔΙΠΥΝ) του νομού ορίστηκε ο μέχρι πρότινος διοικητής της ΠΥ Σπάρτης, Χρήστος Νικολέτος, ο οποίος προήχθη από Αντιπύραρχος στον βαθμό του Πυράρχου. Ο έμπειρος Λάκωνας αξιωματικός διαδέχεται στο αξίωμα τον Πύραρχο Κωνσταντίνο Γόντικα, που μετατίθεται στη ΔΙΠΥΝ Αρκαδίας ως διοικητής της Υπηρεσίας.

Αλλαγή φρουράς προέκυψε και στην ηγεσία της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, τα ηνία της οποία αναλαμβάνει ο προαχθείς σε Αρχιπύραρχο, Ιωάννης Δαληβίγκας, παίρνοντας φύλλο πορείας από την ΠΥ Μαρκοπούλου όπου υπηρετούσε ως διοικητής. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής, Δημήτριος Γεωργανάς, έλαβε προαγωγή ως Υποστράτηγος και τοποθετήθηκε Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα την Πάτρα.

Πλέον, μετά την αναβάθμιση του Χρήστου Νικολέτου, απομένει η κάλυψη της θέσης του διοικητή της ΠΥ Σπάρτης, η οποία προς ώρας δεν έχει οριστικοποιηθεί, με τις τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ώρες ή μέρες.

lakonikos.gr