Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Τήνου για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄ τάξης, με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση ατυχημάτων και έκτακτων καταστάσεων λόγω φυσικών καταστροφών ή ανθρώπινης αμέλειας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα μέσα προστασίας σε περίπτωση σεισμού καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης αστικών πυρκαγιών, αλλά και μέτρα πρόληψης ή αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τα ζητήματα προστασίας και ασφάλειας, αλλά και για το επάγγελμα του πυροσβέστη.

Είχαν πάρα πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα μέσα και τον τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται κατά περίπτωση, τις μεθόδους αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, την εκπαίδευση των πυροσβεστών και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Βλέποντας τον μεγάλο ενθουσιασμό των μαθητών, οι εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος προέτρεψαν το σχολείο μας να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επισκεφθεί τον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Τήνο για να γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας και τα τεχνικά μέσα και οχήματα που διαθέτει.

Ευχαριστούμε θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση στους μαθητές, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους για τρεις διδακτικές ώρες.

tinostoday.gr