Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε δύσβατη περιοχή κοντά σε εργοστάσια στη Λεμεσό.

Οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να προστατεύσουν τη βιομηχανική ζώνη με αντιπυρική ζώνη που δημιουργήθηκε δυτικά των βιομηχανιών. Ωστόσο το βορειοδυτικό μέτωπο παραμένει ανεξέλεγκτο.

Σημειώνεται ότι εκκενώθηκαν τα εργοστάσια της περιοχής. Μάλιστα στην περιοχή έχει στηθεί Κέντρο Ελέγχου.

αγιος συλας
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά μαίνεται σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στην περιοχή Βιομηχανικής Αγίου Συλά στη Λεμεσό.

Ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες δυνάμεις και με επιπρόσθετα πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών. Η Πυροσβεστική προχώρησε με ανάκληση προσωπικού. Στη μάχη για κατάσβεση της φωτιάς ρίχθηκαν και εναέρια μέσα. (αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.)

Στο σημείο αρχικά για κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν δυνάμεις πυρόσβεσης με τέσσερα Πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού και επιχειρούν για την κατάσβεση της, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κεττή οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα με τις ομάδες τους από ΕΜΑΚ, Λάρνακα, Πάφο ως επίσης και ένα από Τμήμα Δασών. Στο σημείο ανταποκρίνεται και ο Επαρχιακός Λεμεσού.

Επίσης ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με ακόμα ένα πυροσβεστικό όχημα από Επαρχία Λευκωσίας και δύο πυροσβεστικά οχήματα με τις ομάδες τους από το Οργανωμένο Εθελοντικό Σύνολο Support Cy.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με τον κ. Κεττή προχώρησαν με ενεργοποίηση της Πολιτικής Άμυνας για αποστολή ομάδας πυρόσβεσης.

ant1live.com