Πολύνεκρη πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία

Πολύνεκρη πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία
15/11/2024

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Βιλαφράνκα ντελ Έμπρο στη βόρεια Ισπανία νωρίς σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα από τα δωμάτια, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Φερνάντο Μπελτράν, ο ανώτατος αξιωματούχος της εθνικής κυβέρνησης στην περιφέρεια αυτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας “Jardines de Villafranca”.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 5 π.μ. (τοπική ώρα, 06.00 ώρα Ελλάδας) και οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για την κατάσβεσή της, δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.

Δύο άνθρωποι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ αρκετοί άλλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, κυρίως γιατί είχαν εισπνεύσει καπνό, δήλωσε η δήμαρχος Βόλγκα Ραμίρεθ.

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης δήλωσε ότι στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες, που ήρθαν από την περιοχή της Σαραγόσα, μια πόλη που απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα, καθώς και ασθενοφόρα και δυνάμεις της αστυνομίας. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Don't Miss

«ΑΙΓΙΣ»: Η Πυροσβεστική αποκτά τρία καινούρια ελικόπτερα «Leonardo AW139»

«ΑΙΓΙΣ»: Η Πυροσβεστική αποκτά τρία καινούρια ελικόπτερα «Leonardo AW139»

Υπεγράφη σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, η σύμβαση
Γερμανός τουρίστας στην Χαλκιδική: Δώρισε όχημα πυρόσβεσης στον δήμο Πολυγύρου

Γερμανός τουρίστας στην Χαλκιδική: Δώρισε όχημα πυρόσβεσης στον δήμο Πολυγύρου

Μια πολύ ιδιαίτερη πράξη και δωρεά είχαμε στην Χαλκιδική, όταν