Πριν η ανεξάρτητη ταινία “Anora” κάνει την έκπληξη και φύγει με πέντε βραβεία Όσκαρ, η τελετή στο Dolby Theater ξεκίνησε με μια συγκινητική στιγμή αφιερωμένη στους πυροσβέστες, που έδωσαν σκληρή μάχη με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στο Λος Άντζελες.
Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στη σκηνή των 97ων Βραβείων Όσκαρ, όπου τους υποδέχθηκαν οι παρευρισκόμενοι με παρατεταμένο χειροκρότημα.
«Όλων οι καρδιές είναι με εκείνους που έχασαν τα σπίτια τους, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών του Joker 2», είπε ένας από τους πυροσβέστες, αναφερόμενος στις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.
Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν, που παρουσίασε τη βραδιά, μίλησε για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις διχαστικές πολιτικές της εποχής, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι του Λος Άντζελες έχουν περάσει μια τρομερή δοκιμασία.