Πτολεμαΐδα: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στη Σχολή Πυροσβεστών

Επίσκεψη στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη.

Στην επίσκεψη συμμετείχε επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπαθρέλλος, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και η Διοικήτρια της Σχολής, Πύραρχος Αρχοντία Σερέτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε αυτοψία στις εγκαταστάσεις όπου εξελίσσονται οι εργασίες για τη δημιουργία υποδομών που θα φιλοξενήσουν εξομοιωτή πυρκαγιάς σε αεροσκάφος, ένα έργο που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την πρακτική εκπαίδευση των πυροσβεστών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιών, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών της Σχολής.

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη και στο παράρτημα της Σχολής στο Τσοτύλι, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Βοΐου, Χρήστο Ζευκλή, παρακολούθησαν μέρος της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των σπουδαστών.

Η ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών αποτελεί βασικό στοιχείο για τη συνεχή αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Don't Miss

Πυρκαγιά από κεραυνό στο Φαρμακά Αργολίδας

Πυρκαγιά από κεραυνό προκλήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στις

Προκήρυξη διαγωνισμού για τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και