Ομόνοια: Μεγάλη άσκηση «Ράγα SOS» στο Μετρό – Σενάριο εκτροχιασμού με φωτιά και δεκάδες τραυματίες

Μεγάλης κλίμακας άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον σταθμό Μετρό Ομονοίας, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ και της ΣΤΑΣΥ.

Το σενάριο προέβλεπε εκτροχιασμό συρμού εντός σήραγγας, συνοδευόμενο από έκρηξη και πυρκαγιά, με δεκάδες τραυματίες, γεγονός που ανέβασε σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας της επιχείρησης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες, εισερχόμενες στη σήραγγα με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό επιβατών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του σταθμού, ενώ αναπτύχθηκε οργανωμένο πεδίο παροχής πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ, με τη συνδρομή του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών, για τη διαχείριση μαζικών περιστατικών.

Στο πλαίσιο της άσκησης, αντιμετωπίστηκαν περιστατικά με εγκαύματα, αναπνευστικά προβλήματα και σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ προβλέφθηκε και περιστατικό ατόμου χωρίς αισθήσεις.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αναδεικνύοντας τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας, τον συντονισμό και τη διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε σενάρια μεγάλης πολυπλοκότητας.

Τέτοιου είδους ασκήσεις αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για την επιχειρησιακή προετοιμασία και την αποτελεσματική διαχείριση έκτακτων καταστάσεων σε αστικό περιβάλλον.

Don't Miss

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στη θέση Ρίζωμα του Νεστορίου Καστοριάς

Σημαντική ενίσχυση καταγράφεται στη δασική πυρκαγιά που μαίνεται στη θέση

Συμβάντα ημέρας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Το τελευταίο 24ωρο (από 06:00 της 26/09/2024 ως 06:00 της