Σύρος: Συντονισμός φορέων για την αντιπυρική περίοδο 2026

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου 2026 η τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Λιμενικού, των δασικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσίες του Δήμου και εθελοντικές οργανώσεις.

Βασικός στόχος της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση του συντονισμού και της επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, με έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε:

  • στον προληπτικό καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων,
  • στην απομάκρυνση της καύσιμης ύλης,
  • στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών,
  • καθώς και στη διατήρηση υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τα διαθέσιμα εργαλεία ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στην πρόληψη.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση της αυξημένης ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη δέσμευση για συνεχή συνεργασία, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης παραμένει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Don't Miss

Ενισχύεται ο στόλος των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στη Ρόδο

Ενισχύεται ο στόλος των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στη Ρόδο. Ο

Πρόστιμα σε Χανιά, Χίο, Δυτική Αχαΐα, Άρτα και Αιγιάλεια για παραβάσεις της πυροσβεστικής νομοθεσίας

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.406,25 ευρώ σε αλλοδαπό από ανακριτικούς