Στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.
Σήμερα, στη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, παραδόθηκαν είδη ατομικής προστασίας, ελαστικά οχημάτων και σύστημα επέκτασης εμβέλειας κεραιών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα στήριξης των υπηρεσιών πρώτης γραμμής στη Δυτική Ελλάδα, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί προμήθειες εξοπλισμού για την 6η ΕΜΟΔΕ και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, συνολικού ύψους 120.000 ευρώ.
Όπως επισημαίνεται, η ενίσχυση των υπηρεσιών που επιχειρούν καθημερινά για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
