Δύο συλλήψεις και πρόστιμα για εμπρησμούς σε Ναύπλιο και Κερατέα

Δύο συλλήψεις και πρόστιμα για εμπρησμούς σε Ναύπλιο και Κερατέα
26/05/2026

Στη σύλληψη δύο ανδρών για εμπρησμό από αμέλεια προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές σε Αργολίδα και Αττική, έπειτα από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Τρίτη 26 Μαΐου 2026.

Στην περιοχή Ξεώστης Ναυπλίου, άνδρας φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών σε οικοπεδικό χώρο με ξηρά χόρτα. Από τη φωτιά κάηκαν περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα ξηρής βλάστησης.

Στην περιοχή Περιγιάλι Αγίας Μαρίνας Κερατέας, άνδρας προκάλεσε πυρκαγιά από αμέλεια έπειτα από απόρριψη υπολειμμάτων καπνίσματος σε απορρίμματα και ξηρά χόρτα. Η φωτιά έκαψε περίπου ένα στρέμμα ξηρής βλάστησης και ένα τροχόσπιτο, ανάμεσα σε κατοικίες.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την περαιτέρω εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την προανάκριση και διερεύνηση των περιστατικών ανέλαβαν οι αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Don't Miss

Επίσκεψη της Σοφίας Νικολάου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας

Επίσκεψη της Σοφίας Νικολάου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας

Επίσκεψη της Σοφίας Νικολάου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας. Η κ.
Πυρκαγιά εν υπαίθρω στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Πυρκαγιά εν υπαίθρω στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Πυρκαγιά εν υπαίθρω στο Ρουπάκι Ασπροπύργου