Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου 2026 κοντά στο Άλσος Βεΐκου, στα όρια Γαλατσίου και Φιλοθέης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από τον χώρο όπου βρίσκονταν μελίσσια, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Οι φλόγες τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, χωρίς να απειληθούν κατοικίες ή να σημειωθούν τραυματισμοί.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αρχές αναζητούν τους ιδιοκτήτες των μελισσιών που βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Η υπόθεση ερευνάται από τα αρμόδια ανακριτικά όργανα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.