Διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος σε τρεις περιπτώσεις παραβάσεων της πυροσβεστικής νομοθεσίας σε Φλώρινα, Βοιωτία και Ζάκυνθο.
Ειδικότερα, πρόστιμο ύψους 937,50 ευρώ επιβλήθηκε σε ημεδαπό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας για καύση ξηρών χόρτων σε υπαίθριο χώρο σε περιοχή του Δήμου Φλώρινας.
Παράλληλα, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 1.778,90 ευρώ σε ημεδαπό για εκτέλεση εργασιών κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας σε περιοχή του Δήμου Θηβαίων.
Επιπλέον, πρόστιμο ύψους 2.250 ευρώ επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου σε ημεδαπό για καύση απορριμμάτων σε υπαίθριο χώρο σε περιοχή του Δήμου Ζακύνθου.
Οι έλεγχοι των ανακριτικών υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πυροπροστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο.