Συλλήψεις σε Ηλεία, Ροδόπη, Κορινθία και Λέσβο – Πρόστιμα σε Ηλεία, Κορινθία, Λέσβο, Θάσο και Αττική

Συλλήψεις σε Ηλεία, Ροδόπη, Κορινθία και Λέσβο – Πρόστιμα σε Ηλεία, Κορινθία, Λέσβο, Θάσο και Αττική

Στη σύλληψη πέντε ατόμων και στην επιβολή διοικητικών προστίμων προχώρησαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο των ελέγχων για παραβάσεις της πυροσβεστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, στην Ηλεία συνελήφθη αλλοδαπός για πρόκληση πυρκαγιάς σε απορρίμματα εντός προαύλιου χώρου, στον δήμο Πύργου, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στη Ροδόπη συνελήφθη ημεδαπός για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, σε περιοχή του δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Στην Κορινθία συνελήφθη ημεδαπός για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, σε περιοχή του δήμου Κορινθίων. Επιπλέον, συνελήφθη ημεδαπή για πρόκληση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, σε περιοχή του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας, στην οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.093,75 ευρώ.

Στη Λέσβο συνελήφθη ημεδαπός για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών, σε περιοχή του δήμου Μυτιλήνης, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.546,87 ευρώ.

Παράλληλα, στη Θάσο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.609 ευρώ για καύση υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης εντός οικοπεδικού χώρου.

Τέλος, στην Αττική επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ημεδαπό για χρήση ανοικτού σκοπευτηρίου, σε περιοχή του δήμου Ωρωπού.

Οι έλεγχοι των ανακριτικών υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο.

Don't Miss

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στην Ιόνια Οδό

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στην Ιόνια Οδό

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πετρούπολη Αττικής

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πετρούπολη Αττικής

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση σήμερα το βράδυ στον