Με 14 νέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα μεγάλης χωρητικότητας ενισχύεται ο στόλος του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πρόκειται για οχήματα τύπου 6Χ4, χωρητικότητας 12.000 λίτρων νερού το καθένα, τα οποία παρελήφθησαν πλήρως εξοπλισμένα και κατανέμονται από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος σε Υπηρεσίες της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες κάθε περιοχής.
Η μεγάλη χωρητικότητα των νέων υδροφόρων επιτρέπει τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων νερού στα μέτωπα των πυρκαγιών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν εύκολα προσβάσιμα σημεία υδροληψίας ή απαιτείται συνεχής τροφοδοσία των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η προμήθεια πραγματοποιήθηκε μέσω του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 5.727.064 ευρώ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί περισσότερα από 1.000 νέα οχήματα μαζί με τον εξοπλισμό τους, στο πλαίσιο της συνολικής προμήθειας 1.711 οχημάτων που προβλέπεται από το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ».
Η ανανέωση του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζεται, με τα νέα μέσα να κατανέμονται σταδιακά στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας ανάλογα με τις επιχειρησιακές τους ανάγκες.
