Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 02/05/2025
Για την Παρασκευή 02 Μαΐου 2025, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δημοσίευσε τον νέο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, όπου οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στην κατηγορία «Χαμηλός Κίνδυνος» (κατηγορία 1). Αυτό σημαίνει ότι, προς το παρόν, δεν αναμένονται ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Ωστόσο, είναι πάντα σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση, καθώς οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ενώ η τοπική κοινωνία καλείται να παραμείνει ενημερωμένη και να ακολουθεί τις προειδοποιήσεις και τα μέτρα ασφαλείας.
Η συνεργασία όλων των πολιτών και των φορέων είναι καθοριστική για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.