Παραβάσεις πυρασφάλειας: Συλλήψεις και πρόστιμα σε Αττική, Φθιώτιδα, Δράμα και Εύβοια

13/06/2025
by
Παραβάσεις πυρασφάλειας: Συλλήψεις και πρόστιμα σε Αττική, Φθιώτιδα, Δράμα και Εύβοια

Κατά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου 2025, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί πυρασφάλειας:

  • Συνελήφθη ημεδαπός από την Π.Υ. Οινοφύτων, για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, εντός υπαίθριου χώρου, στον δήμο Ωρωπού (Αττική).

  • Συνελήφθη ημεδαπός από το Π.Κ. Αταλάντης, για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον δήμο Λοκρών (Φθιώτιδα) – του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.320,30€.

  • Πρόστιμο 1.611,32€ επιβλήθηκε σε ημεδαπό από την Π.Υ. Δράμας, για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στον δήμο Παρανεστίου (Δράμα).

  • Πρόστιμο 3.093,75€ επιβλήθηκε σε αλλοδαπό από την Π.Υ. Χαλκίδας, για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον δήμο Χαλκίδας (Εύβοια).

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της εντατικής εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας για την πρόληψη και αποτροπή πυρκαγιών, ενόψει της θερινής αντιπυρικής περιόδου.

Don't Miss

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη νήσο Πασάς Οινουσσών

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη νήσο Πασάς Οινουσσών

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη νήσο Πασάς Οινουσσών. Επιχειρούν 9
Συμβάντα ημέρας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Συμβάντα ημέρας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Το τελευταίο 24ωρο (από 06:00 της 13/12/2023 ως 06:00 της