Η διάσωση πυροσβέστη της ΕΜΑΚ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού στα Τζουμέρκα

Η διάσωση πυροσβέστη της ΕΜΑΚ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού στα Τζουμέρκα
23/11/2025

Μια από τις πιο επικίνδυνες στιγμές που καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στα πλημμυρισμένα χωριά των Τζουμέρκων εκτυλίχθηκε όταν πυροσβέστης της ΕΜΑΚ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Ραφτανίτη ποταμού.

Ο διασώστης επιχειρούσε να προσεγγίσει αποκλεισμένους κατοίκους στον οικισμό Κουκούλια, όμως η δύναμη του νερού τον ανέτρεψε, παρασύροντάς τον για αρκετά μέτρα. Παρά την πτώση και τον κίνδυνο, παρέμεινε δεμένος με σχοινί ασφαλείας, το οποίο κρατούσε συνάδελφός του —ο οποίος μάλιστα γλίστρησε και εκείνος στο ποτάμι, καταφέρνοντας όμως να σταθεροποιηθεί σε βράχο.

Με συντονισμένη προσπάθεια, ψυχραιμία και δύναμη, ο πυροσβέστης κατάφερε τελικά να βγει σώος στην απέναντι όχθη, συνεχίζοντας την αποστολή του.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς τραυματισμούς, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το θάρρος και την αφοσίωση των ομάδων διάσωσης που επιχειρούν ασταμάτητα για την προστασία των πολιτών.

Don't Miss

Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στη Νέα Κίο Αργολίδας

Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στη Νέα Κίο Αργολίδας

Πυρκαγιά κοντά σε θερμοκήπια εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το
Πυρκαγιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου επί της οδού Διονύσου στο Ίλιον

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου επί της οδού Διονύσου στο Ίλιον

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου