Κατερίνη: Άσκηση πυρκαγιάς σε υπόγειο πάρκινγκ με σενάριο ηλεκτρικού οχήματος

Κατερίνη: Άσκηση πυρκαγιάς σε υπόγειο πάρκινγκ με σενάριο ηλεκτρικού οχήματος

Άσκηση ετοιμότητας με σενάριο πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κατερίνης P2, στην πλατεία Δημαρχείου, υπό συνθήκες που προσομοίαζαν πραγματικό περιστατικό υψηλής επικινδυνότητας.

Η άσκηση οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης σε συνεργασία με τη Διοίκηση των Δημοτικών Πάρκινγκ Polis A.E., με στόχο τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Το σενάριο

Το επιχειρησιακό σενάριο προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο στάθμευσης. Οι δυνάμεις κλήθηκαν να διαχειριστούν:

  • απεγκλωβισμό πολιτών

  • διακομιδή τραυματία με ασθενοφόρο

  • έλεγχο συστημάτων πυρανίχνευσης και εξαερισμού

  • οργανωμένη εκκένωση του χώρου

Συμμετέχουσες δυνάμεις

Στην άσκηση συμμετείχαν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες, 1 ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, 2 οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας με 5 στελέχη, καθώς και το προσωπικό του υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με αξιολόγηση των διαδικασιών και επιβεβαίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας σε σενάρια πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους στάθμευσης.

Don't Miss

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Κατά το τελευταίο 24ωρο κληθήκαμε να επέμβουμε σε: 91αστικές πυρκαγιές
Κωνσταντίνος Γόντικας - Ο νέος διοικητής της Π.Υ. Λακωνίας

Κωνσταντίνος Γόντικας – Ο νέος διοικητής της Π.Υ. Λακωνίας

Με απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος ο, Πύραρχος ΓΚ, Κωνσταντίνος