ΚΕΔΕ: Ξεκίνησε το Συνέδριο για την Κλιματική Κρίση και Πολιτική Προστασία

ΚΕΔΕ: Ξεκίνησε το Συνέδριο για την Κλιματική Κρίση και Πολιτική Προστασία
28/02/2026

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας, οι εργασίες του Θεματικού Συνεδρίου της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με αντικείμενο την κλιματική κρίση και την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στους Δήμους.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες αυξάνουν τις απαιτήσεις ετοιμότητας σε τοπικό επίπεδο. Οι Δήμοι, ως πρώτος βαθμός διοίκησης, καλούνται να διαχειριστούν περιστατικά, να οργανώσουν την πρόληψη και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Κατά την έναρξη των εργασιών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρθηκε στον θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην πολιτική προστασία και στις προτάσεις της Ένωσης για την ενίσχυση των δομών και των μέσων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώνονται στην εκπαίδευση, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ Κεντρικού Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Don't Miss

Καίγετε απο άκρη σε άκρη η χώρα - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Μεσσηνία, Μάνη και Αρχαία Ολυμπία

Καίγετε απο άκρη σε άκρη η χώρα – Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Μεσσηνία, Μάνη και Αρχαία Ολυμπία

Καίγετε απο άκρη σε άκρη η χώρα – Μέτωπα σε
Πυρκαγιά στο 3ο χλμ Αμφιλοχίας – Άρτας

Πυρκαγιά στο 3ο χλμ Αμφιλοχίας – Άρτας

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 3:10 το μεσημέρι της Τρίτης 28 Απριλίου