Τη 2η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη.
Τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο Συντονιστής Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Υποστράτηγος Αριστείδης Κατιρτζίδης, ο Διοικητής της 2ης ΕΜΟΔΕ, Πύραρχος Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Διοικητής, Αντιπύραρχος Παντελής Χαριτίδης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ενημέρωση για την επιχειρησιακή δράση της Μονάδας, με έμφαση στο έργο της πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών, καθώς και στη συμβολή των «δασοκομάντος» σε δύσκολες αποστολές.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή της ΕΜΟΔΕ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό το περασμένο καλοκαίρι, με τον Υπουργό να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη για την επιχειρησιακή τους συνδρομή.
Παράλληλα, επισημάνθηκε η διαχρονικά στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με τον κ. Ιωάννου να τονίζει την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνδράμει σε περιστατικά φυσικών καταστροφών, εφόσον απαιτηθεί.
Η επίσκεψη επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο των ΕΜΟΔΕ στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, καθώς και την αξία της διεθνούς συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία.