Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι μαθητές σχολείου στον Άλιμο, καθώς υποδέχθηκαν πυροσβέστες στον χώρο τους, μετατρέποντας την αυλή σε έναν ζωντανό «σταθμό» ενημέρωσης και δράσης.
Τα παιδιά, με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, γνώρισαν από κοντά το έργο της Πυροσβεστικής, ενημερώθηκαν για τον ρόλο της στην προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος και εξοικειώθηκαν με βασικές έννοιες ασφάλειας.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, είχαν την ευκαιρία να δουν τον εξοπλισμό των πυροσβεστών, να φορέσουν κράνη, να γνωρίσουν το πυροσβεστικό όχημα και να συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες, όπως η χρήση της μάνικας.
Μέσα από την εμπειρία αυτή, τα παιδιά όχι μόνο έμαθαν για την πρόληψη και την ασφάλεια, αλλά ήρθαν σε επαφή με τις αξίες της προσφοράς, της υπευθυνότητας και του σεβασμού προς το περιβάλλον, σε μια δράση που θα τους μείνει αξέχαστη.