Πρόστιμα για παραβάσεις πυροπροστασίας σε Ζάκυνθο και Ηλεία

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των ανακριτικών υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, με την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας πυροπροστασίας.

Στη Ζάκυνθο, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.875€ στις 2 Μαίου 2026 σε ημεδαπό, για καύση φυτικής βλάστησης σε αγροτική έκταση χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Αντίστοιχα, στην Ηλεία και συγκεκριμένα στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.875€ επίσης στις 2 Μαίου 2026 σε ημεδαπό, για καύση ξηρών χόρτων σε υπαίθριο χώρο, χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα πυροπροστασίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι η μη τήρηση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις και καλεί τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Don't Miss

Πυρκαγιά σε λέβητα φυσικού αερίου κινητοποίησε την Πυροσβεστική στον Βόλο

Πυρκαγιά προκλήθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε λέβητα φυσικού αερίου σε

Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ στο Βαρθολομιό Ηλείας (Φωτό)

Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ στο Βαρθολομιό Ηλείας. Στις