Συνεχίζονται οι έλεγχοι των ανακριτικών υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, με την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας πυροπροστασίας.
Στη Ζάκυνθο, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.875€ στις 2 Μαίου 2026 σε ημεδαπό, για καύση φυτικής βλάστησης σε αγροτική έκταση χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.
Αντίστοιχα, στην Ηλεία και συγκεκριμένα στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.875€ επίσης στις 2 Μαίου 2026 σε ημεδαπό, για καύση ξηρών χόρτων σε υπαίθριο χώρο, χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα πυροπροστασίας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι η μη τήρηση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις και καλεί τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.