Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους έως 9 μποφόρ

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους έως 9 μποφόρ

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026, στα ανατολικά και νότια της χώρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη, καθώς και πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στην Κρήτη, κυρίως στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου.

Η ΕΜΥ επισημαίνει ότι στην Κρήτη τα έντονα φαινόμενα ενδέχεται κατά διαστήματα να συνεχιστούν έως το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου.

Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται επίσης στην Εύβοια, έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Παράλληλα, στο Αιγαίο αναμένονται πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8 έως 9 μποφόρ, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τη διέλευση από χειμάρρους και ρέματα κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων, να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και να περιορίζουν τις υπαίθριες δραστηριότητες κατά την εκδήλωση καταιγίδων και έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.

Don't Miss

Η Ευρώπη σπεύδει να βοηθήσει τη Γαλλία που συνεχίζει να βιώνει έναν πύρινο εφιάλτη

Η Ευρώπη σπεύδει να βοηθήσει τη Γαλλία που συνεχίζει να βιώνει έναν πύρινο εφιάλτη

Πυροσβέστες από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες φθάνουν σήμερα στη Γαλλία για
Κόρινθος: Δυο τραυματίες από ανατροπή αυτοκινήτου σε επαρχιακό δρόμο

Κόρινθος: Δυο τραυματίες από ανατροπή αυτοκινήτου σε επαρχιακό δρόμο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Κορίνθου – Εξαμιλίων,