Δ.Α.Ε.Ε.: 35 συλλήψεις για εμπρησμό και πρόστιμα σχεδόν 179.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο

Δ.Α.Ε.Ε.: 35 συλλήψεις για εμπρησμό και πρόστιμα σχεδόν 179.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο

Συνολικά 35 συλλήψεις για εμπρησμό και 81 διοικητικά πρόστιμα, ύψους 178.983,27 ευρώ, καταγράφηκαν από την 1η έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, αποτυπώνοντας τη συνεχιζόμενη ελεγκτική και ανακριτική δραστηριότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από τις συλλήψεις του Σεπτεμβρίου, οι 31 αφορούν εμπρησμό από αμέλεια (88,57%) και οι τέσσερις εμπρησμό από πρόθεση (11,43%).

Η predominance της αμέλειας στις συγκεκριμένες υποθέσεις υπογραμμίζει την ανάγκη διαρκούς προσοχής και τήρησης των μέτρων πυροπροστασίας, ακόμη και μετά την κορύφωση της θερινής περιόδου.

Τα στοιχεία του μήνα εντάσσονται στον συνολικό απολογισμό του εννεαμήνου.

Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, πραγματοποιήθηκαν 359 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 318 για εμπρησμό από αμέλεια (88,58%) και οι 41 για εμπρησμό από πρόθεση (11,42%).

Παράλληλα, επιβλήθηκαν 838 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.438.461,00 ευρώ.

Don't Miss

Αερολέσχη Ζακύνθου | Στο πλευρό της Πυροσβεστικής για την πρόληψη πυρκαγιών

Αερολέσχη Ζακύνθου | Στο πλευρό της Πυροσβεστικής για την πρόληψη πυρκαγιών

Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακυνθου Πυραρχο
Πυρκαγιά κινητοποίησε την πυροσβεστική σε οικία στην Καλλίπολη Σκύδρας

Πυρκαγιά κινητοποίησε την πυροσβεστική σε οικία στην Καλλίπολη Σκύδρας

Πυρκαγιά αργά το βράδυ σε οικία, στην Καλλίπολη Σκύδρας κινητοποίησε