Αξιωματούχοι στην Αυστραλία έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία που πρέπει να ενδιαφέρει τους διαχειριστές πυρκαγιάς και τους δημόσιους υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δημιουργούν σε ολόκληρη την ήπειρο κοινή ορολογία και σύμβολα για να δείξουν το επίπεδο απειλής από μια υπάρχουσα πυρκαγιά ή άλλη έκτακτη ανάγκη και τη συνιστώμενη δράση που πρέπει να ληφθεί. Προηγουμένως δεν υπήρχε πλήρης συνοχή μεταξύ των οκτώ πολιτειών και εδαφών, η οποία κατά καιρούς οδήγησε σε σύγχυση σχετικά με το επίπεδο κινδύνου και τη δράση που πρέπει να αναληφθεί. Αυτό ήταν ιδιαίτερα ένα πρόβλημα κοντά στα σύνορα των κρατών όταν ένα μήνυμα από πέρα ​​από τα σύνορα μπορεί να χρησιμοποιεί άγνωστη ορολογία.

Εικονίδια συστήματος προειδοποίησης Αυστραλίας
Τα νέα εικονίδια του συστήματος προειδοποίησης της Αυστραλίας, 2020.
Το αυστραλιανό σύστημα προειδοποίησης πυρκαγιάς είναι ένα εθνικό, σύστημα επιφυλακής πυρκαγιάς τριών επιπέδων, «συμβουλές», «παρακολούθηση και πράξη» και «προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης». Η Αυστραλία αναγνώρισε το πρόβλημα ασυνέπειας με τις 8 πολιτείες τους.

Όμως, όχι μόνο οι 50 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν διαφορετικά συστήματα για την περιγραφή πιθανών και τρεχόντων συνθηκών πυρκαγιάς, μπορούν επίσης να διαφέρουν από πόλη σε πόλη και από νομό σε νομό.

Προειδοποιήσεις για εκκένωση

Μία από τις πιο αγχωτικές στιγμές στη ζωή ενός ατόμου μπορεί να είναι όταν αναγκάζονται να εκκενωθούν λόγω πυρκαγιάς, πλημμύρας ή ακραίου καιρού. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τους δώσετε αμφιλεγόμενες οδηγίες ή να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα που πολλοί από αυτούς δεν έχουν ακούσει ποτέ πριν. ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! Τι στο διάολο σημαίνει αυτό; Ή, Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ SET ΕΠΙΠΕΔΟ! Ή, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ!

Η πρόσφατα χρησιμοποιούμενη ορολογία εκκένωσης περιλαμβάνει:

Υποχρεωτική, Τάξη και Εθελοντική.
Επίπεδο 1, 2 και 3 (ή, I, II και III)
Στάδιο 1, 2 και 3
Έτοιμος, Ορισμός και Μετάβαση
Και δεν θα μπω σε μερικές που έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλες κατασκευές όπως οριζόντια, κατακόρυφη, μερική, κατακόρυφη φάση ή προοδευτική οριζόντια.

Αφού εξέτασε τις μαζικές εκκενώσεις που απαιτούνται από πυρκαγιές το 2017 και το 2018, το Γραφείο Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης του Κυβερνήτη της Καλιφόρνιας συνέστησε τυπική ορολογία και φράσεις εκκένωσης για πόλεις και κομητείες για χρήση κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης στο κράτος, βασισμένες εν μέρει σε Λευκή Βίβλο γραμμένη γραφείο το 2019.

Εντολή εκκένωσης: Άμεση απειλή για τη ζωή. Αυτή είναι μια νόμιμη διαταγή να φύγετε τώρα. Η περιοχή είναι νόμιμα κλειστή για πρόσβαση στο κοινό.

Προειδοποίηση εκκένωσης: Πιθανή απειλή για τη ζωή ή / και την ιδιοκτησία. Όσοι χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να εκκενωθούν και όσοι έχουν κατοικίδια ζώα και ζώα πρέπει να φύγουν τώρα.

Καταφύγιο στη θέση: Πηγαίνετε σε εσωτερικό χώρο. Κλείστε και κλειδώστε τις πόρτες και τα παράθυρα. Προετοιμαστείτε για αυτοσυντήρηση έως ότου ειδοποιήσετε ή / και επικοινωνήσετε με το προσωπικό έκτακτης ανάγκης για επιπλέον οδηγίες.

Εντοπισμός (εις) εκκένωσης (-ες): Η επίσημη ανακοίνωση για την άρση των εκκενώσεων σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό εκκένωση

Σκληρό κλείσιμο: Κλειστό για όλη την κίνηση εκτός από την Πυρκαγιά και την Επιβολή του Νόμου.

Μαλακό κλείσιμο: Κλειστό για όλη την κίνηση εκτός από πυρκαγιά, επιβολή νόμου και κρίσιμους πόρους περιστατικών (δηλ. Utility, Caltrans, City / County Roads κ.λπ. ή εκείνους που απαιτούνται για την επισκευή ή την αποκατάσταση της υποδομής).

Κλείσιμο μόνο για κατοίκους: Απαλό κλείσιμο με την πρόσθετη αποζημίωση κατοίκων και τοπικών αρχών που βοηθούν στην απόκριση και ανάκτηση.

Στις περισσότερες τοποθεσίες των ΗΠΑ, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες δεν έχουν την εξουσία να εκδίδουν εντολές εκκένωσης. Γενικά ορίζεται ότι έχουν την τεχνογνωσία να γνωρίζουν πότε και πού πρέπει να πραγματοποιηθεί, αλλά κάνουν τη σύσταση αυτή στην επιβολή του νόμου που εκδίδει την εντολή στο κοινό και την επιβάλλει όταν είναι απαραίτητο.

Η ενημέρωση των πολιτών ότι βρίσκονται στο δρόμο της πυρκαγιάς έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη, λόγω τεχνικών προβλημάτων και ανθρώπινων σφαλμάτων. Ορισμένες δικαιοδοσίες έχουν αγοράσει αντίστροφα 911 συστήματα που μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις ή να στέλνουν κείμενα για να προειδοποιούν τους κατοίκους σε μια συγκεκριμένη περιοχή για απειλή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάθε άτομο πρέπει να συμμετάσχει, και εάν είστε επισκέπτης, ενδέχεται να μην ειδοποιηθείτε. Υπάρχουν μερικές διαθέσιμες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, μερικές από τις οποίες δεν λειτουργούν από κυβερνητικές υπηρεσίες και ενδέχεται να μην είναι 100% αξιόπιστες για άμεση ειδοποίηση.

Εφαρμογές και υπηρεσίες Wildfire

Η αμερικανική δασική υπηρεσία έχει αναπτύξει το Wildfires Near Me από το 2016 και εξακολουθεί να βρίσκεται σε έκδοση beta. Δεν είναι εφαρμογή, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε στο διαδίκτυο, να τους δώσετε μια διεύθυνση που σας ενδιαφέρει και να ορίσετε να ειδοποιηθείτε μέσω email ή γραπτού μηνύματος από πυρκαγιές σε απόσταση που θέλετε από αυτήν τη διεύθυνση. Δεν εκδίδει ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, όπως εντολές εκκένωσης, αλλά ενδέχεται να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που μια ενημερωμένη φόρμα περίληψης κατάστασης συμβάντων (ICS-209) έχει εισαχθεί στο σύστημα NIFC, μία ή δύο φορές την ημέρα, σχετικά με πυρκαγιές σε αυτήν την τοποθεσία . Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε στο InciWeb για να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Καλιφόρνια Τμήμα Δασοκομίας και Πυροπροστασίας διαθέτει μια “εφαρμογή μέσω διαδικτύου”, αλλά δεν μπορεί να εγκατασταθεί από καταστήματα εφαρμογών Android, Google ή Apple. Μπορεί να παρέχει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές που διαχειρίζεται η CAL FIRE, αλλά γενικά δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές υπευθυνότητας της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ή εκείνες της τοπικής δικαιοδοσίας. Το Κολοράντο διαθέτει επίσης μια εφαρμογή, το Κολοράντο.

Μεταφράση: google