Ιωάννινα: Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία εν όψει της αντιπυρικής περιόδο

Ιωάννινα: Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία εν όψει της αντιπυρικής περιόδο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα  με  κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Παρόντες ήταν οι Υφυπουργοί, Γιώργος Αμυράς και Ευάγγελος Τουρνάς, στελέχη της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών, με θέμα  συζήτησης και ανάλυσης  την καλύτερη προετοιμασία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Οι δύο υφυπουργοί έδειξαν αισιόδοξοι πιστεύοντας, ότι η προετοιμασία με ενιαία πρωτόκολλα, έγκαιρους καθαρισμούς στα οικοσυστήματα, δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας και διάνοιξη δασικών δρόμων θα αποδώσει καρπούς.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει κι αυτό τον τομέα συμπλήρωσε όμως, ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Για την αντιπυρική περίοδο 2022, οι  εθνικές ανάγκες θα καλυφτούν από 6 CL-415, 8 CL-215, 17 αεροσκάφη Πετζετέλ, τρία ελικόπτερα Σινούκ, καθώς επίσης και 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι εθνικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στα αεροδρόμια επιχειρήσεων από τις αρχές Μαΐου, ενώ τα μισθωμένα θα αναπτυχθούν σταδιακά από 1η έως τέλος Ιουνίου και για διάστημα 120 ημερών.

Ρεπορτάζ – Σύνταξη: Βασίλειος Σιώμος

ertnews.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Πυρκαγιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ΙΧΕ όχημα, επί
Πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Πέραν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Πέραν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Πέραν στους Αμπελόκηπους