Πυρκαγιά στο Στανό Χαλκιδικής: Τί απέτρεψε την επέκταση – Στάχτη 15 στρέμματα δάσους.

Καθοριστικές και “σωτήριες” για το δάσος του Στανού στη Χαλκιδική αποδείχτηκαν οι πρώτες ρίψεις από αέρος όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά την Παρασκευή. Μέχρι και αργά το βράδυ του Σαββάτου δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονταν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, ωστόσο έγιναν στάχτη 15 στρέμματα δασικής έκτασης. Τί λέει στο GRTimes ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

Ο συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά σε δασική έκταση. Επί τόπου έσπευσαν 34 Πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δέκα οχήματα, ενώ επί ποδός βρέθηκαν τοπικές αρχές και κάτοικοι.

Οι ρίψεις που πραγματοποιήθηκαν από τα αεροσκάφη εκείνη την ώρα, πράγματι ήταν καθοριστικές για την έκβαση της πυρκαγιάς. Κάηκαν πλατύφυλλα, βελανιδιές και πουρνάρια. Ευτυχώς οι δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί στα πεύκα και αποφεύθηκε ο κίνδυνος εξάπλωσης”, ανέφερε στο GRTimes ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Πρόσθεσε πως “μέχρι και χθες αργά το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις”.

Υπενθυμίζεται πως ηγ φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο από το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατέκαψε 15 στρέμματα δασικής έκτασης.

Έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης διενεργεί το ανακριτικό τμήμα.

Πυρκαγιά στο Στανό Χαλκιδικής: Τί απέτρεψε την επέκταση – Στάχτη 15 στρέμματα δάσους

 

Πηγη: Grtimes.gr