Με τρεις μονάδες «δασοκομάντο» ενισχύονται Λέσβος, Χίος και Σάμος

Με τρεις μονάδες «δασοκομάντο» ενισχύονται Λέσβος, Χίος και Σάμος
09/03/2024

Με τρεις μονάδες «δασοκομάντο» ενισχύονται μέχρι τον Ιούνιο τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος με στόχο να συμβάλουν στο έργο καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Κυπριωτέλλης.

Πρόκειται για την υλοποίηση απόφασης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πρόσληψη σε όλη την Ελλάδα, 650 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων 7ετούς θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2024.

Στα νησιά οι μονάδες θα στελεχωθούν από 35 περίπου άτομα η κάθε μία. Πρόκειται για μεγάλη ενίσχυση σε προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος δεδομένου ότι θα ακολουθήσει και η πρόσληψη εποχικού προσωπικού όπως κάθε χρόνο, ενώ θα είναι και τονωτική ένεση για την ηλικιακή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας που κατα έσο όρο σήμερα ξεπερνα τα 55 έτη.

ertnews.gr

Don't Miss

Με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής οι εθελοντές πυροσβέστες (Π.Ε.Ε.Π.Σ)

Με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής οι εθελοντές πυροσβέστες (Π.Ε.Ε.Π.Σ)

Mε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο συναντήθηκε
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για χορτολιβαδική πυρκαγιά στην Κέα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για χορτολιβαδική πυρκαγιά στην Κέα

Πυρκαγια σε πλήρη εξέλιξη σε χορτολιβαδική έκταση στην Κέα κοντά