Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί έως και τα μισά της επόμενης εβδομάδας, κάτι που σημαίνει ότι αναμένονται βροχές και καταιγίδες μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Φαινόμενα όπως αυτά που έπληξαν την Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης- όταν εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα- θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, τουλάχιστον έως την Τετάρτη.

Η αστάθεια του καιρού θα εκδηλώνεται τις θερμές ώρες της ημέρας, δηλαδή από τις 12:00-13:00 έως τις 17:00-18:00, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Mega. Την Παρασκευή αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, ή και τοπικές χαλαζοπτώσεις, στα ηπειρωτικά από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, σχεδόν το 75-80% της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επηρεαστεί από μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Καταιγίδες στην Αττική

Ανάλογη είναι και η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία αναμένονται τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: www.lifo.gr