Home Καιρός Καύσωνας με… καταιγίδες! – Πέφτει έως και 5 βαθμούς ο υδράργυρος από...

Καύσωνας με… καταιγίδες! – Πέφτει έως και 5 βαθμούς ο υδράργυρος από το μεσημέρι

Πού και πότε αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη την χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Μακεδονία και στην Θράκη, όπου τη νύχτα θα ενταθούν, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Από τις νυχτερινές ώρες, τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία και στην βόρεια Εύβοια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια, έως 35-36 βαθμούς).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από το απόγευμα βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από τις νυχτερινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά βοριάδες έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 34 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς.