Από Ω/19:00/21-08-2020 έως Ω/19:00/22-08-2020, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 685 πυροσβέστες με δεκαπέντε (15) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 207 οχήματα και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 22 Αυγούστου στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας είναι σε εξέλιξη. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μετέβη απο την έναρξη της για τον γενικό συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων και με εντολή του από τις μεσημεριανές ώρες βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 Α/Φ και 8 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.