Στον ορεινό όγκο μεταξύ Γυθείου και Αρεόπολης μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη δασική περιοχή Λαγκάδα στην Ανατολική Μάνη και πηρέ γρήγορα διαστάσεις λήγω των ισχυρών ανέμων. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά πέντε οικισμοί Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Νεοχώρι και Σκαμνάκι.

Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Βαθρακογιάννη που μίλησε στον ΣΚΑΪ κανένας οικισμός δεν έχει απειληθεί, κανένα σπίτι ή υποδομή δεν έχει υποστεί ζημιά.

Ισχυρές είναι οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Την εκτίμηση ότι πρόκειται για εμπρησμό έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, που βρίσκεται στο σημείο.

«To πύρινο μέτωπο όλο και μεγαλώνει δυστυχώς, οι άνεμοι έχουν δυναμώσει κάνοντας δύσκολο το έργο… Η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Χωσιάρι, δίπλα στην παραλία στο Σκουτάρι» τόνισε νωρίτερα ο δημοσιογράφος του Flynews Τάκης Καρβουνιάρης. «Πώς γίνεται κάθε σημείο να υπάρχει πύρινο μέτωπο;» διερωτώνται οι κάτοικοι.

Από νωρίς το μεσημέρι, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Διεύθυνση
Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δυο αεροσκάφη

Πηγή: skai.gr

Η κόλαση του Δάντη στην Λακωνία - Εποχές 2007 ζουν στη Μάνη Η κόλαση του Δάντη στην Λακωνία - Εποχές 2007 ζουν στη Μάνη Η κόλαση του Δάντη στην Λακωνία - Εποχές 2007 ζουν στη Μάνη Η κόλαση του Δάντη στην Λακωνία - Εποχές 2007 ζουν στη Μάνη