Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο – Καταστροφές σε δύο θερμοκήπια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου – Αγία Γαλήνης, ανάμεσα σε θερμοκήπια.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4:45 το απόγευμα της Κυριακής και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δυνάμεις ολοένα και ενισχύονται.

Παράλληλα, εθελοντές δινούν κι εκείνοι τη δική τους “μάχη” με τις φλόγες.

Σκοπός των πυροσβεστών είναι να μην επεκταθεί η φωτιά και να μην προκύψουν εκτεταμένες ζημιές, καθώς οι άνεμοι που πνόευν στο σημείο είναι ισχυροί, ύψους 6 με 7 Μποφόρ.

Η φωτιά έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε, τουλάχιστον, δύο θερμοκήπια, ενώ έχει κάψει και κάψει χορτολιβαδική έκταση.

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα, η φωτιά κατευθυνόταν προς την Καταλυκή, με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να είναι αναστατωμένοι, καθώς, αν η φωτιά ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστών (λόγω των ισχυρών ανέμων), μπορεί ακόμη να απειλήσει μέχρι και σπίτια.

Σημειώνεται πως η πρώτη εστία της πυρκαγιάς έσβησε, ωστόσο, η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο των πυροσβεστών και συνέχισε την καταστροφική της πορεία.

Πυρκαγιά στη Μεσαρά Ηρακλείου

neakriti.gr