Θυελλώδεις (8 μποφόρ) έως πολύ θυελλώδεις (9 μποφόρ) βόρειοι άνεμοι πνέουν κατά τόπους στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές της χώρας σήμερα, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το μεσημέρι της Τετάρτης, που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήταν στην Παξιμάδα Καρύστου (148 χιλιόμετρα την ώρα), στην Τήνο (121 χλμ./ώρα), στον Πλακιά Ρεθύμνου (101) και στην Πεντέλη (98). πρόβλεψη για την Πέμπτη
Αύριο αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως στο Αιγαίο, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ θα πνέουν βοριάδες έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, ιδίως στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματά του, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα στα ορεινά και βόρεια της Κρήτης. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 32, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35 και τοπικά έως 37, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 33 και τοπικά έως 35, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 22 έως 29, ενώ στην Κρήτη από 20 έως 31 και τοπικά στα νότια έως 34 με 35 βαθμους Κελσίου.

Μέχρι και 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr.