Σε 71 πυρκαγιές κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ελλάδος χθες, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (10/09), καθώς, μόνο την Τετάρτη (09/09), αντιμετωπίστηκαν 71 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε πως «το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε, χθες, 71 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Οι σημαντικότερες ήταν στη Νέα Μάκρη τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια, το μεσημέρι, στη Σαρωνίδα, αλλά και στην Αμαλιάδα. Όλες, αυτή τη στιγμή, είναι σε ύφεση χωρίς να έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι δυνάμεις παραμένουν για ασφάλεια στις περιμέτρους των πυρκαγιών».

Ο ίδιος συνέστησε μεγάλη προσοχή και κατά τη σημερινή ημέρα, λέγοντας πως υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), την Αργολίδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Ικαρία, την Κορινθία, τη Λακωνία, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Φθιώτιδα και τη Χίο.

Στη συνέχεια, ο Βαθρακογιάννης τόνισε ότι «προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που πιθανόν να προκύψουν, αλλά και λόγω των εξελισσόμενων δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας που είχαμε, χθες, με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, όλο το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή».

Έπειτα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε πως διερευνώνται τα αίτια των πυρκαγιών και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού και, μάλιστα, είπε πως όσον αφορά εκείνη στη Νοτιοανατολική Αττική, ύστερα από σχετική απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, εστάλη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.