Άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2020» πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καλαμάτας.

Η άσκηση διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον δήμο Καλαμάτας. Το σενάριο προέβλεπε ισχυρή σεισμική δόνηση, με αποτέλεσμα τη πτώση δομικών στοιχείων στο εσωτερικό κλιμακοστάσιο του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, εκδήλωση πυρκαγιάς σε παρακείμενο βενζινάδικο, απεγκλωβισμό ατόμου από Ι.Χ. και απεγκλωβισμό ατόμου από πολυκατοικία λόγω πτώσεως του εσωτερικού κλιμακοστασίου.


Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία της διαλειτουργικότητας και του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση εκδήλωσης ανάλογων καταστροφικών φαινομένων.


Στην άσκηση έλαβαν μέρος: η Π.Υ. Καλαμάτας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, η ΕΛ.ΑΣ, η Δημοτική Αστυνομία, το Ε.Κ.Α.Β. καθώς και οι εθελοντικές ομάδες: της Ε.Ο.Δ. Μεσσηνίας, της Ο.Α.Κ 4Χ4 Μεσσηνίας, ο Ε.Ε.Σ. Παράρτημα Καλαμάτας και η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.


Επικεφαλής της άσκησης ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος. Την άσκηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Αναστασόπουλος Ευστάθιος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Βασιλόπουλος Αθανάσιος, ο επίτιμος Αρχηγός του Π.Σ. και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Καπέλιος Βασίλειος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας Πύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς, ο Διοικητής της Π.Υ. Αεροδρομίου Καλαμάτας Πύραρχος Μπραΐμης Ιωάννης καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., της 120 Π.Ε.Α., του Λιμενικού Σώματος, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2020» στην Καλαμάτα Άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2020» στην Καλαμάτα Άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2020» στην Καλαμάτα Άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2020» στην Καλαμάτα

Πηγη