Άνακοίνωση για τα κρούσματα κορωνοϊού, εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας.

“Η κοινωνία μας δοκιμάζεται σκληρά και πιθανότατα άδικα και δυσανάλογα, σε σχέση με την αιτία και τη πραγματική της διάσταση.

Σίγουρα όμως η αβάσταχτη ελαφρότητα, η έλλειψη υπευθυνότητας και ψυχραιμίας και κυρίως η δαιμονοποίηση  είναι στοιχεία που επιτείνουν αυτή τη δοκιμασία.

Μια δοκιμασία που απειλεί τη συνοχή της κοινωνίας μας σε στιγμές γενικότερα δύσκολες. Δε μπορεί και είναι επικίνδυνο μια κοινωνική ομάδα να  δαιμονοποιεί και να στρέφεται εναντίον της άλλης. Το όποιο πρόβλημα μας αφορά όλους.

Ένας συνάδελφος μας από την Π.Υ. Πύργου που συμμετείχε σε εκδρομή στο Ισραήλ, βρέθηκε καταρχήν θετικός στον ιό Covid-19. Ο ίδιος απολύτως ασυμπτωματικός, η σύζυγός του, τα παιδιά του και το στενό συγγενικό του περιβάλλον αρνητικοί στον ιό μετά από εξέταση. Αρνητικά επίσης και τα δείγματα σε συναδέλφους που εξετάστηκαν και είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Οι 20 περίπου συνάδελφοι μας που σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, αυτοβούλως και για λόγους μόνο προληπτικούς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες του. Ουδείς ωστόσο από αυτούς έχει το παραμικρό σύμπτωμα. Εάν υπήρχαν συμπτώματα, θα γινόταν δεκτό το αίτημα τους για εξέταση.

Ενώ ο χρόνος επώασης, όπως τον έχουν προσδιορίσει οι επιστήμονες, ολοκληρώνετε για το μοναδικό κρούσμα στην πυροσβεστική, έχουν γίνει απολυμάνσεις στους χώρους των υπηρεσιών και οι συνάδελφοι ακολουθούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες υγιεινής και πρόληψης, έχοντας μάλιστα επιπλέον γνώση από εκπαιδεύσεις και συγκεκριμένα πρωτόκολλα ενεργειών που εφαρμόζει η υπηρεσία μας, σε σοβαρότερες καταστάσεις.

Με επαγγελματισμό, ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση από την πρώτη στιγμή και έχουμε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Μακάρι να λειτουργήσουν έτσι και άλλοι.

ένωσΕίμαστε εδώ απολύτως έτοιμοι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, στα πλαίσια της αποστολής του Π.Σ. αλλά και πέρα από αυτά” αναφέρει η ανακοίνωση…