Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται προληπτικά τα τελευταία 24ωρα αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Ηλεία.

Πρόκειται για τον επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ηλεία , όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο πυροσβέστης που επιβεβαιωμένα είναι θετικός στον ιό. Ο αντιστράτηγος παρέμεινε για λίγες ημέρες στην πόλη και στη συνέχεια γύρισε στα επαγγελματικά του καθήκοντα στην Αθήνα. Μόλις έγινε γνωστό ότι ο πυροσβέστης από την Ηλεία με τον οποίο βρέθηκε στην ίδια εκδήλωση νοσεί από τον ιό, τότε σήμανε συναγερμός στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Ο επιτελάρχης μπήκε σε καραντίνα. Έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πηγές από το Π.Σ. αναφέρουν ότι οι εξετάσεις έδειξαν τελικά ότι ο αντιστράτηγος είναι αρνητικός στον ιό, αν και ακόμα για καθαρά προληπτικούς λόγους δεν έχει επιστρέψει στην υπηρεσία του.

Εκτός από τον επιτελάρχη όμως σε επαφή με τον πυροσβέστη από την Ηλεία, που βρέθηκε θετικός στον ιό, ήρθαν και άλλοι πυροσβέστες που συμμετείχαν σε εκδήλωση (κοπή πίτας), με αποτέλεσμα να είναι πολλοί αυτοί που έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο πυροσβέστης που επιβεβαιωμένα είναι θετικός στον ιό είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ με το γκρουπ των ταξιδιωτών που επισκέφτηκαν τους αγίους τόπους.

Συναγερμός σήμανε και στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Πτολεμαΐδα για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Συγκεκριμένα σε καραντίνα μπήκε δόκιμος πυροσβέστης. Οι εξετάσεις, ωστόσο, έδειξαν ότι είναι αρνητικός στον ιό.

huffingtonpost.gr