Το σχέδιο «Άρτεμις» για τον κορονοϊό φέρεται να προβλέπει δημιουργία τριών κέντρων επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Απόρρητο σχέδιο με την ονομασία «Άρτεμις» φέρεται να έχει καταρτιστεί για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο του σχεδίου «Άρτεμις», πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία δύο κέντρα επιχειρήσεων, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για τρίτο κέντρο επιχειρήσεων με εποπτικό ρόλο, όπως αναφέρει το kathimerini.gr.

Τα δύο επιχειρησιακά κέντρα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

Τα τρία κέντρα επιχειρήσεων του σχεδίου «Άρτεμις» για τον κορονοϊό

Το ίδιο δημοσίευμα περιγράφει τα τρία κέντρα επιχειρήσεων για τον κορονοίο στο πλαίσιο πάντα του σχεδίου «Άρτεμις»:

Το πρώτο είναι το «κέντρο ιχνηλάτησης», στον δεύτερο όροφο της ΓΑΔΑ. Θα στελεχώνεται από αστυνομικούς και πυροσβέστες, με αρμοδιότητα να εντοπίζουν τον κύκλο επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και να λαμβάνονται μέτρα καραντίνας.

Το δεύτερο είναι το «κέντρο ενημέρωσης» που θα έχει την έδρα του στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι. Φέρεται να στελεχώνεται από 70 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, που παρακολούθησαν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το κέντρο ενημέρωσης θα επικοινωνεί με άτομα από το περιβάλλον ασθενών με κορονοϊό, δίνοντάς οδηγίες για την τήρηση της καραντίνας, κατευθυντήριες οδηγίες.

Το τρίτο είναι το «εποπτικό κέντρο» που βρίσκεται υπό διαμόρφωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το κέντρο αναμένεται να ελέγχεται από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο «εποπτικό κέντρο» θα καταλήγουν οι πληροφορίες για την εξάπλωση του κορονοϊού και τις ενέργειες των αρμόδιων φορέων.

Στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορονοϊού και σύμφωνα με την ΠΝΠ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποκτά πρόσβαση σε πληροφορίες για το φύλο, την ηλικία και τον τόπο κατοικίας ασθενών με κορονοϊό. Ως εκ τούτου, αναλύοντας τα δεδομένα, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να ενεργοποιήσει σχέδια σε περιοχές που τα κρούσματα είναι αυξημένα και περισσότερα από τις διαθέσιμες ΜΕΘ. Τα σχέδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπαίθρια ή πλωτά νοσοκομεία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.