Περιπολίες με μεγάφωνα κατά τις οποίες οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι οι δημόσιες συναθροίσεις από δέκα άτομα και πάνω απαγορεύονται ξεκινά άμεσα η αστυνομία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, το μήνυμα θα είναι ηχογραφημένο στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, πιθανόν όμως και στα Αραβικά προκειμένου να γίνεται κατανοητό και από μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε με πρωτοβουλία των επικεφαλής της Άμεσης Δράσης έλεγχος στα μεγάφωνα των περιπολικών αλλά και των μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους.

Το μέτρο με τις περιπολίες θα υλοποιηθεί στην Αττική και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας και οι οδηγίες δόθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής αξιωματικών όλων των νομών.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, με πρόστιμο για τους παραβάτες ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα τέθηκε σε ισχύ ήδη από χθες κατόπιν απόφασης της Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το μήνυμα της ομάδας ΔΙΑΣ

Μήνυμα εμψύχωσης για τον κορωνοϊό απευθύνουν οι άνδρες και γυναίκες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως λένε αστυνομικοί της «ΔΙΑΣ» στο βίντεο που ανέβασαν, «περνούμε ιστορικά μια δύσκολη δοκιμασία. Σε αυτούς τους καιρούς, οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο πρέπει να καθοδηγούν τις πράξεις μας.

Εμείς, οι άνδρες και οι γυναίκες της ομάδας ΔΙΑΣ σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα την αγάπη σας και το σεβασμό σας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στους ενστόλους της χώρας,πειθαρχώντας πλήρως στις οδηγίες των ειδικών και κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι».