H ανάρτηση του Δημάρχου στο Facebook

Φωτιά σε υπηρεσιακό όχημα του δήμου Καλαμαριάς που χρησιμοποιούνταν για την βοήθεια ευπαθών κοινωνικών ομάδων έβαλε άγνωστος χθες στη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr το περιστατικό σημειώθηκε στις 22:45 στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Ηλία Μικρουλέα στην Καλαμαριά. Οι κινήσεις του δράστη καταγράφτηκαν από κάμερα ασφαλείας.

Βίντεο από τον εμπρησμό του ΙΧ στην Καλαμαριά

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το όχημα χρησιμοποιούσαν εργαζόμενοι του δήμου για τη διανομή φαγητού σε ευπαθείς ομάδες. Αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική με πέντε άνδρες και δύο οχήματα.

Δείτε την στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει το ΙΧ του Δήμου:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς:

Η ανάρτηση του δημάρχου Καλαμαριά για το περιστατικό

Σε ανάρτησή του στο facebook δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης κάνει λόγο για ξεκάθαρη κακόβουλη πράξη ενάντια στους πολίτες και στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου. Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ξεκάθαρη κακόβουλη πράξη ενάντια στους πολίτες και στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας ο εμπρησμός του οχήματος που χρησιμοποιούνταν από το «Βοήθεια στο σπίτι». Με αυτό μεταφέρονταν και διανέμονταν καθημερινά δεκάδες γεύματα σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ώστε να προστατευθούν από τον ιό. Κανένας σεβασμός στην δημόσια περιουσία, κανένας σεβασμός στον συνάνθρωπο. Μόνο ντροπή και θλίψη μπορώ να αισθανθώ για τον «άνθρωπο» που κατέγραψαν οι κάμερες».

Πηγή: iefimerida.gr