Η Εθελοντική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2008 επίσημα με την ονομασία Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαυρεωτικής.

Με επικεφαλής τους υπαλλήλους του Δήμου Ευάγγελο Πανάγο, Ηρακλή Κατσάρο και Δημήτρη Κυβρικοσαιο. Μπηκε στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας το 2009 και το 2014 άλλαξε ονομασία σε ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΔΑΣΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ.

Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα

Συνδράμουμε από το 2008 σε όλα σχεδόν τα Συμβάντα πυρκαγιων του Δήμου μας αλλά και σε όμορους Δήμους.Η Δραση μας δεν σταματά μόνο στην Δασοπυροσβεστη αλλά και σε δασοφύλαξη, δενδροφύτευση, καθαρισμούς δασών, καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων, συμμετοχή σε αναζητήσεις εξαφανισμένων ανθρώπων και διάσωση και αναζήτηση ζώων.

Σαν ομάδα έχουμε ρίξη μεγάλο βάρος στην ενημέρωση των συμπολιτών μας όσων αφορά την Αντιπυρικη περίοδο αλλά και την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής μας .Εχουμε σαν ομάδα 9 πυροσβεστικά οχήματα Α τυπου,2 Β τύπου,2 υδροφορα οχήματα,και ένα σκαπτικό μηχάνημα. Χειμώνα— –καλοκαίρι είμαστε στην διάθεση του Δήμου μας όπου να ζητηθεί καθώς και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου με την οποία έχουμε πάντα άριστη συνεργασία.

Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα

Απαριθμουμε 110 μέλη με 35 από αυτά ενεργά. Ευχομαστε σε όλους κουράγιο αυτές τις δύσκολες μέρες, Καλή Αντιπυρικη για φέτος και ένα  Μεγάλο ευχαριστω στο site σας firefightingreece.gr για την φιλοξενία.

 

Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής - Η Εθελοντική ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΔΑΣΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ