Μοιάζει με σενάριο ταινίας όμως αποτελεί απόλυτα πραγματικό γεγονός και συνέβη στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν 3.500 αυτοκίνητα εταιρίας ενοικιάσεων παραδόθηκαν στις φλόγες.

Το ευτύχημα είναι πως παρά το μέγεθος της καταστροφής δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Ωστόσο πρόκειται μια πρωτοφανή περίπτωση με τεράστιο αριθμό κατεστραμμένων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμόδιων Αρχών η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα αυτοκίνητο εταιρίας ενοικιάσεων το οποίο βρισκόταν μαζί με χιλιάδες άλλα σε ένα υπαίθριο πάρκιν σε χωράφι δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Φλόριντα.

Οι λόγοι για το ξεκίνημα της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτή να προκλήθηκε από την επαφή της πολύ ζεστής εξάτμισης με τα ξερά χόρτα στο υπαίθριο πάρκιν.

Πάντως παρά την γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και την βοήθεια από εναέρια μέσα τα οποία πραγματοποίησαν συνολικά ογδόντα ρίψεις, η πυρκαγιά πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκαν ολονύκτιες προσπάθειες για να τεθεί τελικά υπό έλεγχο την επόμενη ημέρα. Ωστόσο το μέγεθός της σε συνδυασμό με την πολύ πυκνή διάταξη των σταθμευμένων αυτοκινήτων είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή και την πρόκληση ζημιών σε 3.500 αυτοκίνητα. Κατόπιν αυτού του συμβάντος οι αρχές εξετάζουν την πλήρη αναθεώρηση των κανονισμών για τη στάθμευση σε χώρους που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές ασφάλειας.

Πυρκαγιά καταστρέφει 3.500 αυτοκίνητα στην ΗΠΑ