Οι ελικοπτεράδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με κυβερνήτη ελικοπτέρου τον Διοικητή της Υπηρεσίας, Πύραρχο Γιώργο Πορτοζούδη, αψήφησαν τον δυνατό αέρα και βρήκαν τη μεγάλη ζημιά στην οποία οφείλεται η διακοπή στην ηλεκτροδότηση στην Αγ. Ρουμέλη.

Λύθηκε το μυστήριο με το ελικόπτερο που το απόγευμα της Τρίτης πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από τα Χανιά. Πρόκειται για ένα από τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους, πέταξε με προορισμό την Αγία Ρουμέλη, προκειμένου να μεταφέρει εκεί τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ για τον εντοπισμό του σημείου της βλάβης που είχε ως συνέπεια τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πράγματι, από αέρος εντοπίστηκε που είναι το πρόβλημα, προκειμένου οι εναερίτες να φτάσουν σήμερα στο σημείο και να προχωρήσουν στις απαραίτητες επισκευές. Να σημειωθεί πάντως ότι η επιστροφή του ελικοπτέρου ήταν πιο δύσκολη, καθώς η ένταση των ανέμων ήταν ακόμη πιο δυνατή.

Το ελικόπτερο της Π.Υ. πέταξε παρά τον δυνατό αέρα… για να ηλεκτροδοτηθεί και πάλι η Αγ. Ρουμέλη

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για το ζήλο που επέδειξε, τόσο ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πορτοζούδης Γιώργος, όσο και οι τρεις αξιωματικοί, οι οποίοι, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, πέταξαν παρά τις ανίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο Πύραρχος Γιώργος Πορτοζούδης θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ο πιο έμπειρος κυβερνήτης ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ είναι και ο Διοικητής της αερομεταφερόμενης ομάδας του Σώματος (ΥΕΜΠΣ).

Το Super Puma της Π.Υ. παραμένει στα Χανιά, καθώς λόγω καιρού δεν μπορεί επί του παρόντος να πετάξει πίσω στη βάση του.