Άξιοι συγχαρητηρίων είναι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να παρέμβουν με αυτοθυσία για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Η πρώτη περίπτωση αφορά στην πυρκαγιά σε διαμέρισμα 5ου ορόφου επί της οδού Κολοκοτρώνη 38, με τους άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να φτάνουν πρώτοι στο σημείο, να σπάνε την πόρτα του διαμερίσματος και να μπαίνουν μέσα την ώρα που οι φλόγες απειλούσαν τη ζωή των δύο ηλικιωμένων ενοίκων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν με αυταπάρνηση να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια το ζευγάρι, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο άνδρας είχε κινητικά προβλήματα και το έργο τους ήταν ακόμα πιο δύσκολο.

Λίγο αργότερα, όμως, πάλι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, επενέβησαν σωτήρια σε περιστατικό με Αφγανό ο οποίος απειλούσε να πέσει από τον 3ο όροφο του Τζάνειου Νοσοκομείου. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τον άρπαξαν κυριολεκτικά στον… αέρα, αποσοβώντας τον κίνδυνο για τη ζωή του. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, Σπύρος Λιότσος, δηλώνει: «Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, που και στις δύο περιπτώσεις έδειξαν θάρρος και αυταπάρνηση. Το έχουμε πει πολλές φορές, το βλέπετε όμως και εσείς. Όπου κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή ο Έλληνας αστυνομικός δεν θα διστάσει ούτε δευτερόλεπτο προκειμένου να μπει μπροστά και να βοηθήσει την πολίτη».