Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, αφού από την Παρασκευή 1η Μαΐου ξεκίνησε η νέα αντιπυρική περίοδος.

Μια αντιπυρική περίοδος που έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία σε κάθε επίπεδο λόγω κορονοϊού, κάτι που δεν… «αναγνωρίζει» βέβαια η πυρκαγιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο διαθέτει συνολικά 64 υπαλλήλους, 57 μόνιμους και 7 εποχικούς που αυτές τις μέρες επαναπροσλαμβάνονται. Επίσης, διαθέτει έναν αξιόπιστο στόλο οχημάτων και συγκεκριμένα 7 δασικά και 3 αστικά οχήματα, με τον στόλο, όπως ανέφερε και σε δηλώσεις του ο Αντιπύραρχος – διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Κώστας Χριπάτσιος, φέτος ανανεώθηκε κατά δύο νέα οχήματα, αλλά και ένα ακόμα με μετακίνηση από την Π.Υ. Λεχαινών.

«Η Υπηρεσίας μας είναι σε ετοιμότητα σε κάθε επίπεδο, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο κατά την αντιπυρική περίοδο.  Παρόλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για κορονοϊό, δεν θα πρέπει να ολιγωρήσουμε και να αφήσουμε κτήματα και οικόπεδα ακαθάριστα, γιατί η πυρκαγιά δεν «καταλαβαίνει» από κορονοϊό και μέσα στον Ιούνιο η βλάστηση θα ξεραθεί απότομα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι πυρκαγιάς, αν δεν είμαστε προσεκτικοί», επισημαίνει ο κ. Χριπάτσιος.

Μάχιμη και σε ετοιμότητα η Π.Υ. Αμαλιάδας!