Αναχώρησαν χθες, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, για τους χώρους διασποράς – σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας – τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να κατασβεσθούν ενδεχόμενες πυρκαγιές πριν λάβουν διαστάσεις.

Τα πυροσβεστικά έφυγαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, από τα συνεργεία του Δήμου. Πριν την αναχώρησή τους, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας ενισχύει την Πυροσβεστική με πολλά οχήματα, εξέφρασε δε ευχαριστίες προς το Διοικητή των Π.Υ. Μεσσηνίας Πύραρχο, Δημήτρη Γεωργανά και το Διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχο Αθανάσιο Κατσαφάδο για τη συνεργασία, που είναι διαχρονική. «Παρά το ότι ο Δήμος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια πολιτικής προστασίας, τον επιχειρησιακό συντονισμό και τις κατευθύνσεις δίνει πάντα η Πυροσβεστική Υπηρεσίας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος λειτουργεί επικουρικά.

Επίσης, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Δημάρχου για τους εθελοντές, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους δημοτικούς υπαλλήλους, η συμβολή των οποίων είναι σημαντική στην πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών. Αναφορά υπήρξε και στην υπεύθυνη στάση των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος, διαθέτει τη δεύτερη Πυροσβεστική δύναμη, σε επίπεδο στόλου οχημάτων, στο νομό.

Τέλος, τονίζεται ότι έως 15 Ιουνίου αναμένεται η πρόσληψη 40 πυροφυλάκων από το Δήμο, όπως κάθε χρόνο. Η πρόσληψη των πυροφυλάκων θα γίνει για χρονικό διάστημα τριών μηνών, με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμα μήνα.

Τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, όσο και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Αντιπύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος, εξέφρασαν ευχαριστίες προς το Δήμαρχο, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας είναι πάντοτε κοντά στην Πυροσβεστική, ενώ απεύθυναν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αντιπυρική περίοδο, ενημερώνοντας άμεσα στο 199 για τυχόν περιστατικά.

Σε θέσεις «μάχης» τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας

Πηγη: gargalianoionline.gr