Μετά από τηλεφωνήματα και καταγγελίες κατοίκων από την περιοχή της Διώνης στο Πικέρμι ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη με τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους που δεν έχουν καθαριστεί και εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς, ο φωτογραφικός φακός του irafina.gr βρέθηκε εκεί για “Αυτοψία”.

Την ώρα που έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ως οφείλουν να καθαρίσουν οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους.

Φέτος, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορονοϊού λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων, υπάρχει πλημμελής καθαρισμός της βλάστησης και απομάκρυνσης της εύφλεκτης ύλης, όπου αυτό απαιτείται, γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και προσεκτικοί.

Όπως μας λένε κάτοικοι της Διώνης: “Απαιτείται μεγάλη προσοχή, διαρκής επαγρύπνηση και υπευθυνότητα όλων μας σε όλες τις περιόδους αλλά ακόμη περισσότερο στην αντιπυρική περίοδο που η επικινδυνότητα αυξάνεται! Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και θα πρέπει ο Δήμος να προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων κι αν δεν συμμορφώνονται να επιβάλλει πρόστιμα”.

Διώνη: “Δεν καθαρίζουν τα οικόπεδα και κινδυνεύουμε με πυρκαγιά”

 

irafina.gr