Επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου απέστειλε ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος για την ανάγκη “Αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας”.

 

Κύριε Υφυπουργέ,

Από την πρόσφατη επίσκεψή σας στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού σε Κέντρο Φιλοξενίας της περιοχής, διαπιστώσατε τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του τόπου μας. Ο Δήμος μας χαρακτηρίζεται από την μεγάλη του έκταση, με πλούσια βλάστηση και πευκόφυτα δάση που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό.

Με την έναρξη κάθε αντιπυρικής περιόδου δημιουργούνται έντονες ανησυχίες ως προς την πρόληψη και την μη εξάπλωση κάποιας πυρκαγιάς. Στην πρόσφατη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα : «Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου» οι εμπλεκόμενοι φορείς και Υπηρεσίες σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και συνεργασίας δήλωσαν έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στην διαχείριση έκτακτων γεγονότων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Η απόφασή σας σχετικά με την λειτουργία δύο εποχιακών πυροσβεστικών κλιμακίων στον Δήμο Ερμιονίδας, συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη και την άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς. Παρ’ όλα αυτά, με βάσει τα ανωτέρω, δεν είναι εφικτή η πλήρης κάλυψη και πρόληψη σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

Σας ζητούμε όπως αναβαθμίσετε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ’ Τάξης. Θεωρούμε πως η εκ μέρους σας υλοποίηση του ως άνω αιτήματός μας, θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών και άλλων πυρκαγιών και θα ενισχύσει σε μόνιμη βάση την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω Υπηρεσίας.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γεωργόπουλος

argolikeseidhseis.gr